Voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht of kop koffie/thee.
voorgerechten
Carpaccio
Dun gesneden rundvlees met parmezaan, truffelolie, pijnboompitjes, zongedroogde tomaten en rucola
Wildragout
heerlijk huysgemaakte wildragout geserveerd in een bladerdeegbakje
Aanrader!
Soepen
Huysgemaakte tomatensoep
Verse huysgemaakte tomatensoep met gehaktballetjes van rund
Flädlessuppe
Stevige groenten bouillon met in reepjes gesneden huysgemaakte gekruide flensjes
Vegetarisch
Tuften un Plum
dit traditioneel gerecht komt uit het Duitse Meckelenburg. Een deftige aardappelsoep (tuften) met pruimen (plum) en spek. *vegetarisch mogelijk
Vegetarisch mogelijk
Salades
Salade geitenkaas
Gemengde sla met rode ui, rode en witte druiven, verwarmde geitenkaas met honing en amortomaatjes
Vegetarisch
Herfstsalade met paddestoelen
Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry’s en roquefort kaas
Vegetarisch
Pasta’s
Käsespätzle
Een van de wel beroemdste Zwabische gerechten zijn de Spätzle. Huysgemaakt zoals omi dat vroeger al deed.
Vegetarisch
Käsespätzle met bacon
Spätzle met bacon-kaassaus vermengd en gegratineerd in de oven. Het pannetje wordt geserveerd met salade.
Vis
Vispannetje Stadshuys
Een overheerlijk en rijkelijk gevuld vispannetje met tal van vissoorten en daarbij pommes duchesse. eentje om echt van te smullen!
Gamba’s
Gepelde gamba's gebakken in een heerlijke knoflook-kruidenmelange met friet en sla
Vlees
Pannetje Hazenpeper
Hazenpeper is typisch een gerecht voor liefhebbers van wild, want hierin proef je de wildsmaak extra goed pannetje hazenpeper geserveerd met puree van aardappel en gestoofde rode kool
Aanrader!
Jägerschnitzel
Gepaneerde kalkoenschnitzel met onze speciale jägersaus geserveerd met sla en friet
Kipsaté
Met huysgemaakte satésaus, ananas, gebakken uitjes atjar en kroepoek
Spareribs
Heerlijke malse spareribs bereid in huysgemaakte marinade
Ierse Angus biefstuk
Supermalse Ierse Angus biefstuk geserveerd met onze speciale jägersaus, herfstgroenten en frietjes
Duitse specialiteiten
Schupfnudel-pannetje
Schupfnudeln in een pannetje met prei, tomaatjes en een lichte roomsaus
Vegetarisch
Deutsche platte
Een rijkelijk gevulde plank vol lekkers uit de duitse keuken, combi van Fleischkäse, duitse frikadelle, curryworst en zuurkool
Deutsche combi
Combi van fleischkäse en duitse frikadelle
Deutsche frikadelle
2 Duitse frikadelle met warme currysaus en frietjes
Curryworst met friet
Duitse braadworst in plakjes met warme currysaus
Fleischkäse
Duitse lekkernij wordt warm geserveerd met een spiegelei, friet en echte beierse zoete mosterd
Nagerechten
Creme brulé
Coupe caramel
Vanille-ijs met huysgemaakte caramelsaus, gehakte walnoten en slagroom
Chef special
Ijs opgeklopt met likeuren
Chef's Special!
Apfelstrudel
Met huysgemaakte vanillesaus, een bolletje vanille-ijs en slagroom